Április-MájusÖsszes történet:hozsanna.tuti.hu/tortenetek

Az igaz bíróKépzeld el, hogy Amerikában, egy olyan államban járunk, ahol a halálbüntetés még mindig érvényben van. Az emberek elkövethetnek olyan bűnöket, aminek az ítélete halál. Ebben az államban él egy olyan bíró, akinek az a híre járja, hogy mindig a megfelelő ítéleteket hozza, mindig betartja a törvényt. Még soha nem volt olyan ítélete, amely nem jogszerű. Emiatt el is terjedt a híre, hogy ő egy igaz bíró. Az emberek is csak így ismerték.
De egyszer történt egy olyan eset, ami nagyon felkeltette minden ember figyelmét. Egy szokatlan esettel állt szemben. Az történt ugyanis, hogy a saját gyermeke került a vádlottak padjára és nem akármilyen bűnnel vádolták őt, minthogy megölt egy embert. Ezt rá is bizonyították. A bíró, az apa, kezében volt a döntés. Mit tegyen most? Ítélje el a fiát? Haljon meg inkább a szeretett gyermeke, és maradjon meg a hírneve és a karriere? Vagy inkább adja fel a hírnevét és mentse fel a fiát? Ezt nem teheti. Az emberek nem bíznának meg benne többé. És különben is, ha felmentené a fiát, elvennék tőle az ügyet, és más hozná meg a halálos ítéletet helyette. Most mit tegyen? Te mit tennél a helyében...?
Igen, ez egy nehéz kérdés! De a történetnek van folytatása... A bíró lecsapott a bírói kalapáccsal és meghozta a döntést. Az ítélet: HALÁL! Az őrök odaléptek a fiúhoz és megragadták, hogy elvigyék és végrehajtsák az ítéletet. De ekkor megszólalt az apa: "Várjanak csak egy kicsit!" Ekkor megfogta, levette a bírói palástját, és ezt mondta: "én megyek helyette!" Ekkor mindenki megdöbbent. A fiút elengedték, és az apát fogták meg és elvezették, hogy végrehajtsák az ítéletet!
Szerinted a bíró most is igaz ítéletet hozott? Illik rá az igaz bíró jelző? Tudod van egy ilyen igaz bíró a valóságban is! Ő Jézus! Mi pedig a fiú, aki a vádlottak padján ült. Ugyanis minden ember bűnös! Mindenki hazudott már, nem tisztelte a szüleit úgy ahogy kellett volna, beszólogatott másoknak, irigykedett és még lehetne sorolni. Szóval annyi bűn halmozódott már fel a mi életünkben, hogy arra az ítélet halál lenne!
Tehát ott vagyunk a vádlottak padján és már kimondták az ítéletet: HALÁL. Megfogtak, és el akarnak vinni, hogy végrehajtsák a ránk kirótt büntetést. Ekkor feláll valaki és azt mondja, hogy "álljunk csak meg egy kicsit! Nem kell végrehajtani az ítéletet, mert már valaki meghalt HELYETTED! Valaki kifizette már az árat! Ő volt JÉZUS! A Golgotán, Nagypénteken nem azért feszítették keresztre, mert olyan bűnt követett el. Ő ugyanis nem követett el bűnt! Ő helyettünk, miattunk halt meg ott a kereszten! Azt tette, amit az igaz bíró tett a történetben! El tudod ezt fogadni? Hidd el: Ő nem akarja a halálodat, hanem azt szeretné, hogy higgy benne, és ezáltal egy új életet kezdj!